Október 28.-án kihelyezett klubnap volt

Vaccarini úr ismét Magyarországon…

Giuseppe Vaccarini úr, a Nemzetközi Sommelier Szövetség elnöke ismét Magyarországon járt és október 28.-án vasárnap elkísért minket kihelyezett klubülésünkre a Vinárium Chateau Vincent pincészetébe.

 

Kóstoltunk…

 A Vinárium Rt. 1996- ban vásárolta a volt Palugyai pincét, amelyet korábban is pezsgőgyártásra használtak. A pince felújítása után 5,000 m2 pezsgőérlelési tér és mintegy 30,000 hl bor befogadására alkalmas tárolóhely jött létre. Napjainkban a pincészet tradicionális pezsgőgyártással, saját termelésű és felvásárolt borok érlelésével és értékesítésével foglalkozik.

A pezsgőkészítés minden fázisában kóstolhattuk a nyers pezsgőt. Így kezdetnek az alapborokat:

         Chardonnay

         Chardonnay-rizlingszilváni cuvée

 

Ezután 3 palackozás előtt álló tétel következett:

         Budai Chardonnay 1999

·        Budai Sauvignon Blanc 2000

·        Szekszárdi Cabarnet Franc 2000

 

A pezsgőkészítés következő fázisánál az érlelés alatt álló pezsgőket kóstoltuk:

·        Tokaji Hárslevelű 2000

·        Budai Chardonnay-Rizlingszilváni cuvée 2000

·        Budai Chardonnay 2000

 

Majd a már kész pezsgők következtek:

·        Chateau Vincent Extra Brut 1999

·        Chateau Vincent Crystal Extra Dry 1999

 

Ezután a St. Donatus Pincészet 3 Cabernet Sauvignon borát kóstoltuk. Az első két bor érdekessége, hogy ugyanarról a szőlőről származik a harmadik pedig egy új telepítés (Sínai-tető) első termésének bora:

·        Lellei Cabernet Sauvignon barr. 1990

·        Lellei Cabernet Sauvignon 1997

·        Lellei Cabernet Sauvignon 1999

 


1061 Budapest Jókai tér 7.
Tel./Fax.:353-4849
Levelezési cím: 2131 Göd, Tóth Á. u. 13., Tel.: (27) 345-284


Hivatalos Internet-szolgáltató: