Október 28.-án kihelyezett klubnap volt
Vaccarini úr ismét Magyarországon… Giuseppe Vaccarini úr, a Nemzetközi Sommelier Szövetség elnöke ismét Magyarországon járt és október 28.-án vasárnap elkísért minket kihelyezett klubülésünkre a Vinárium Chateau Vincent pincészetébe.
Kóstoltunk… A Vinárium Rt. 1996- ban vásárolta a volt Palugyai pincét, amelyet korábban is pezsgőgyártásra használtak. A pince felújítása után 5,000 m2 pezsgőérlelési tér és mintegy 30,000 hl bor befogadására alkalmas tárolóhely jött létre. Napjainkban a pincészet tradicionális pezsgőgyártással, saját termelésű és felvásárolt borok érlelésével és értékesítésével foglalkozik. A pezsgőkészítés minden fázisában kóstolhattuk a nyers pezsgőt. Így kezdetnek az alapborokat: Chardonnay Chardonnay-rizlingszilváni cuvée Ezután 3 palackozás előtt álló tétel következett:
Budai Chardonnay 1999 · Budai
Sauvignon Blanc 2000 · Szekszárdi
Cabarnet Franc 2000 A pezsgőkészítés következő fázisánál az érlelés alatt álló pezsgőket kóstoltuk: · Tokaji Hárslevelű 2000 · Budai
Chardonnay-Rizlingszilváni cuvée 2000 · Budai Chardonnay 2000 Majd a már kész pezsgők következtek: · Chateau Vincent Extra Brut
1999 · Chateau Vincent Crystal
Extra Dry 1999 Ezután a St. Donatus Pincészet 3 Cabernet Sauvignon borát kóstoltuk.
Az első két bor érdekessége, hogy ugyanarról a szőlőről származik a
harmadik pedig egy új telepítés (Sínai-tető) első termésének bora: · Lellei Cabernet Sauvignon
barr. 1990 · Lellei Cabernet Sauvignon
1997 · Lellei Cabernet Sauvignon
1999 |
1061 Budapest Jókai tér
7. |