Üdvözli Önt a

Magyar Sommelier Szövetség 

(az ASI tagja)

Szeptember 30-án összejövetelünk volt.

1. Közeledik a 12. Magyar Sommelier Bajnokság időpontja. A bajnokság kiírása előtt felmérést végzünk az érdeklődők köréről. Jelentkezés az elődöntőre e-mailen történhet. A versenykiírást hamarosan eljuttatjuk az általunk ismert potenciális versenyzőkhöz, de minden indulni vágyó megkérheti.. 

2. 2004. április 18-tól 21-ig a Magyar Gasztronómiai Szövetség megrendezi a "Gasztro-Randevú" című rendezvényt. Erre az időpontra tervezzük a Magyar Sommelier Bajnokságot is. 

3. Várhatóan 2004. május-június havában rendezik az Európa Bajnokságot. Szövetségünk a Magyar       Bajnokság győztesét delegálja e megmérettetésre.

4. 2004. augusztus végén, szeptember elején rendezik Görögországban a Világbajnokságot.

5. Tervbe vettük annak a tájékoztató anyagnak az összeállítását, amit a Magyar Sommelier Szövetség a környező országok szakembereinek képzésére használna. Az anyag a magyar borvidékek, szőlőfajták és főbb borászatok ismertetését fogja tartalmazni. Ennek elindítására október 14-én 17 órára rendkívüli összejövetelt hívtunk össze, ahol megválasztjuk azt a munkabizottságot, ami az ezzel kapcsolatos teendőket a továbbiakban koordinálja. Itt megkezdjük az anyag vázlatának összeállítását, valamint a feladatok kiosztását. Ehhez a projekthez megpályáztunk egy támogatást . Az összejövetelen minden tagunkra számítunk!

6. Vendégünk volt Bock József, aki bemutatta 1999-es Capella Cuvée-jét. A Cuvée Cabernet Sauvignonból (Jammertal - 60%) és Cabernet Franc-ból (Feketehegy - 40%) áll. A borok 18 hónapig érlelődtek barrique hordókban, majd a házasítás után további 3 hónapig. A Cabernet Franc 18 éves ültetvényről (70 q/ha terméskorlátozással) származik, míg a Cabernet Sauvignon fele 18-19 éves, másik fele pedig 4-5 éves ültetvényről (35-45 hl/ha terméskorlátozással) ered. A bor alkoholtartalma 13,6 %vol.  A hordók 50%-a a Kádár Kft.-től, 25 %-a a Trust Hungary Kft.-től, 25%-a pedig saját kádártól származik. A bor már most több díjjal lett kitüntetve: Brüsszel - ezüst, Wine Challenge - ezüst, Presztízs-díj. A bor ára a pincében 8.500,- Ft/palack, forgalmazója a Veritas Kft.

7. Tervezett szakmai programok:    

                                            Dél-Balaton (Légli és Konyári Pincészet) 

                                            Eger 

                                            Szekszárd (Vida és Heimann Pincészet

A programok pontos időpontja még egyeztetés alatt van.

Nyomdai design:

Utolsó frissítés:

2003. október 04.

Hivatalos Internet-szolgáltató:

Web master