2002. évi Magyar Sommelier BajnokságElődöntő
Megoldási
kulcsok
1. Ornellaia, 1998, Gál Tibor 4 (2+1+1) pont 2. Szamorodni
2 pont 3. Lisztharmat 2 pont 4. (termolabilis-) fehérjéket 2 pont 5. Pinot Noir, Franciaország, Burgundia 4 (2+1+1) pont 6. Szepsy István 2 pont 7. Tölgyfahordós érlelésű Sauvignon Blanc 2 pont 8.
10 pont 9. a. Olaszrizling, nem magyar szőlőfajta
3 (2+1) pont 10.
10 pont
11.
12.
13.
14.
15. Olaszország 2 pont 16. Spanyolország 2 pont 17. Mátraaljai borvidék, Nagygombos 3 (2+1) pont 18. Furmint és Bouvier
2 pont 19. Antony Hwang
2 pont 20. Serrano sonka körtével- Irány: könnyű-, illatos-, száraz- reduktív fehérbor, valamint könnyű száraz pezsgő 2 pont Spárgakrémleves Irány: Sauvignon Blanc
2 pont Vargányagombával töltött karalábé petrezselymes mártással Irány: érett barrique fehérbor, pl. Chardonnay, Furmint, … 2 pont Füstölt meleg libamáj stircelt burgonyával és rostélyos hagymával Irány: érett barrique Pinot Noir
2
pont Sacher torta Irány: igazán érett Tokaji Aszú (1993-) 2 pont Aperitif ajánlás 1 pont Ásványvíz ajánlás 1 pont Digestif ajánlás
1
pont Kávé ajánlás
1 pont
14 pont Az elődöntő írásos tesztjén szerezhető
legmagasabb pontszám: 102.
|