Kivonat az alapszabályzatból:
Alapítás éve: 1991.
A Club céljai:
-
a sommelier munka, mint szakma, hivatalos elismertetése
-
sommelier- képzés fejlesztése
-
szakmai továbbképző fórumok szervezése
-
a sommelier munkakör köztudatba vezetése
A Club tevékenysége:
-
az összejövetelek szervezése és irányítása
-
clubélet kialakítása
-
szakmai versenyek rendezése, az “év sommelier-je
“ EB-VB-re felkészítés
-
kapcsolattartás a minőségi borok termelőivel
-
ápolja a kapcsolatot a borkultúra társaságokkal
A Clubnak 14 alapító tagja van.
A Clubnak lehetnek rendes, tiszteletbeli és pártoló
tagjai.
Tisztségviselők:
elnök: Kozma Kálmán alapító tag, a Gundel étterem üzleti
igazgatója
titkár: Kovács Gábor bor-gasztronómus, a Corinthia
Aquincum Hotel személyzeti igazgatója
A club tagjai:
-
a gasztronómiában vezető éttermek sommelier-jei
-
a szakmában dolgozó sommelierek
-
szakmán kívüli borkedvelők akik teljesítették a
felvétel követelményeit
|